Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 21 » «Афганістан болить в душі моїй…»
16:07
«Афганістан болить в душі моїй…»

У жодному календарі день 15 лютого нічим не позначений. Але він особливий. Цього дня закінчилась нарешті війна. Щороку ветерани афганської війни відзначають останній день виведення військ з Афганістану.

18 лютого на базі Великолепетиської ЗОШ I-III ступенів №2 разом з Селищним будинком культури для учнів 5 – 11 класів відбувся урочистий захід «Афганістан болить в душі моїй…», приурочений 30 річниці з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, та в честь Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Учні школи урочисто вітали запрошених воїнів-афганців: Вдовиченка Василя Дмитровича,  Процика Михайла Івановича, Герасименка Миколу Миколайовича, Рябченка Анатолія Андрійовича та Слабко Сергія Івановича.

Мета заходу: вшанувати пам'ять тих, хто віддав своє життя в запеклих боях, тих, хто прийшов з війни живим, хоч із пораненою душею та тих, хто свято виконував свій інтернаціональний обов’язок.

З почуттям патріотизму учні виконували вірші та пісні воєнної тематики, за що отримали слова подяки від ветеранів афганської війни. Гарні музичні номери підготували й працівники будинку культури.

Так, закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками з залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.

Відлітають у вічність роки і скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців.

Переглядів: 338 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]