Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Травень » 11 » А ПАМ'ЯТЬ ЖИВА…
09:39
А ПАМ'ЯТЬ ЖИВА…

Аж ось знову завітала на Україну весна, землю наповнила пахощами, своїм цвітом оновила її. Усе ожило, пробудилось, набралося краси та молодості. Здається, що саме на  весні ми по – особливому любимо нашу рідну землю. Мабуть тому,  що з весною приходить до нас велике свято – День перемоги, свято радості й печалі, успіхів і втрат, свято пам’яті.

Ось уже 71 рік минув з того часу, як  пролунали залпи  салюту на честь перемоги над  лютим ворогом. Усе далі відходять ті страшні роки, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував свого життя, хто приніс його на вівтар свободи. Давно заросли травою окопи, давно сіють пшеницю на землі, яка горіла й стогнала. Не одне повоєнне покоління виросло несучі собою по життю пам'ять про дідів та прадідів, солдат війни. Кожного року у переддень великого свята вишиковуються біля пам’ятника загиблим воїнам Горди, Мозолевського, Нестеренка, Чеботарьова учні Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 запрошені гості, діти війни: Ящик М.Н., Красницька З.П., Шашликова К.Д., Курган В.М., Хомяк Г.Г., Хомяк Л.Ф., Кайда З.Г.

Директор школи Карпачова Ганна Григорівна відкрила мітинг присвяченої 71 – ї річниці Великої Перемоги, наголосила що людська пам'ять є найкращим пам’ятником усім загиблим у цій жорстокій і кривавій війні.

Сценарій заходу пронизаний словами вдячності загиблим та тим, хто вистояв і дожив до перемоги. На честь них учені 6-11 класів промарширували з піснею воєнних років. А старшокласники Сахно Віталій та Тарасенко Тетяна подарували вальс. Зі сльозами на очах гості сприймали слова вдячності та квіти від учнів школи. Не забули діти привітати ветеранів, які не змогли прийти до школи, їх вітали вдома солодощами та квітами. Соляника М.І., дитину Таганрогського будинку, Воронцова М.П., Баланду О.М., Крюкову Д.Ф., Лич М.П., Сологуб В.В., СоляникМ.І., Соляник Т.І, Сердюк Л.Ф., Остропицьку М.Є. та ін.. Учні школи вшанували пам'ять загиблим воїнам, які звільняли наше селище від фашистських ворогів, та поклали квіти до Братської могили нашим загиблим односельцям. Молоде покоління не забуває народний подвиг в ім’я перемоги.

День перемоги об’єднує наші серця в єдиному пориві вдячності і пам’яті в ім’я майбутнього української держави.

  

  

 т

Прес-центр Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

 

 

Переглядів: 448 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]