Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 11 » До уваги батьків та учнів!
14:53
До уваги батьків та учнів!

 

До уваги батьків та учнів!

Звертаємо увагу на виконання Закону України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме статті 180-1 («Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування»), порушення вище зазначеної статті адміністративного кодексу тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів громадян.

Діти віком до 16 років з 22 до 06 години можуть перебувати у закладах типу «кафе», «бар» лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини. Власники закладів, сфери розваг та уповноваженні ними особи: 1) зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22 години дітей до 16 років без супроводжуючих осіб (батьків чи інших законних представників); мають право з 22 години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку (Закон України «Про охорону дитинства» стаття 20-1).

Якщо дитина знаходиться в сумнівній компанії, у місці, де є достатньо легкий доступ до алкоголю, це буде нести негативний вплив на формування здорової особистості, що згодом завдасть значної шкоди нашому суспільству.

Перебування дітей у нічний час поза наглядом батьків чи їх законних представників не є «комендантською годиною для дітей». Це – «години батьківства», сімейного виховання моральності, патріотизму, уміння любити та шанувати. Саме таким чином розглядаються часові обмеження, встановлені статтею 20-1 Закону України «Про охорону дитинства».

Саме тому, батьки, проводьте більше часу зі своїми дітьми, адже насамперед у родині закладаються основи моральності людини, формуються норми поведінки, розкривається внутрішній світ та індивідуальні якості особистості.

Адміністрація школи та педагогічний колектив

Переглядів: 375 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]