Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 15 » Ми проти СНІДУ!
13:18
Ми проти СНІДУ!

  

  

  

Ми проти СНІДУ!

Питання формування здорового способу життя, профілактика ВІЛ – інфекції серед дітей та підлітків продовжують залишатися одними з головних завдань, що стоять перед системою освіти. Великолепетиська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №2 не стоїть осторонь і щороку організовує превентивні заходи для учнів школи, які сприяють формуванню життєвих навичок безпечної поведінки.

У рамках акції «16 днів проти насильства» у школі проведено захід «Ми проти СНІДУ».

У підготовці до заходу знято інтервю - відеоролик «Молодь і СНІД. Серйозний погляд». Учням було запропоновано відповісти на запитання, що виявляють їх ставлення до проблем ВІЛ/СНІД та людей, що живуть з цією хворобою. Старшокласники дали відповіді на запитання «Чи вважаєте ви свої знання про ВІЛ/СНІД достатніми?», «Якби ви дізнались що хтось з ваших близьких ВІЛ – інфікований, як би ви до нього відносилися?», «Чи вважаєте ви, що завдяки власній поведінці можна захиститися від ВІЛ – інфікування?» Учні вільно висловлювали свої думки. Дехто з учнів вважає, свої знання про захворювання недостатніми, деякі - навпаки. Учні вважають, що завдяки відповідальній поведінці можна вберегтися від зараження ВІЛ. Відповіді опитаних свідчать про те, що їх ставлення до близьких та друзів, якби вони виявилися ВІЛ – інфікованими, суттєво не змінилося.

На захід запрошено лікаря – інфекціоніста ЦРЛ Руденко О. Г. Олена Григорівна у цікавій та доступній формі розповіла про шляхи передачі ВІЛ, статистику захворювання в Україні, Херсонській області та в районі. Були надані поради школярам по профілактиці зараження небезпечною інфекцією. Лікар провела анкетування учнів «Що ти знаєш про ВІЛ - інфекцію?» Учні проінформовані стосовно червоної стрічки, яка є міжнародним символом боротьби зі СНІДом. Школа отримала набір буклетів про небезпечні захворювання.

Учні 8 – а класу підготували агітбригаду «Ми проти СНІДУ» з закликом бути відповідальним за свою поведінку.

Закінчився захід виступом танцювального колективу «Енергія» (керівник Недоцук І. С.). Танком учасники продемонстрували свою соціальну позицію щодо здорового способу життя.

Висловлюємо подяку лікарю Руденко О. Г. та головному лікарю ЦРЛ Сайтарли П.М. за допомогу в організації заходу. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Ми маємо постійно нагадувати суспільству про те, що Україна сьогодні – перша в Європі за темпами поширення ВІЛ, і якщо СНІД – це хвороба конкретної людини, то епідемія ВІЛ – це хвороба всього суспільства.

Практичний психолог Смірнова О.А.

Переглядів: 476 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]