Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 13 » Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні
14:21
Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні

  

 

 

 

 

Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні

Журавлиним ключем відлітають у вічність роки ІІ світової війни. Лишається лише гірка пам'ять, яка ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Пам'ять! Що ти залишила? Похоронки? Сльози матерів? Поминальний дзвін та тепло свічки?

Вдячність героїчному минулому зібрала учнів, учителів, дітей війни, гостей Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 на урочистий захід «Тих днів пам’яті не стерти і сьогодні».

Ведучі, учасники концертної програми щирими словами зверталися до подій 8 лютого 1944 року, коли наше рідне селище було звільнено від німецько-фашистських загарбників. Солдати війни на смерть стояли за кожен метр своєї землі, горіли в танках, йшли під лід. Крізь дощі й сніги, крізь роки й лихоліття говорять із нами ті, хто не усміхнеться сьогодні, не зустріне весну. 600 земляків полягло в роки війни, вони не увійшли в буйноцвіт життя разом із нами, їх убила війна. Страшними видіннями починалося дитинство народжених у роки війни: багаття пожарів, вибухи снарядів, страшний свист бомб, вбиті люди. Що може бути страшніше? Що впало дитині в сон? Яке перше слово прийшло до них? Мама, чи війна?

Ми не забуваємо про дітей війни й сьогодні. Вони завітали до школи: Ящик Н.М., Красницька З. П., Хомяк Л. Ф., Хомяк Г. Г., приємно їм було отримати квіти від учнів як дань пам’яті про страшне лихоліття.

Згадали діти й учасників та героїв АТО, які воюють на Сході та захищають незалежність України.

На високій патріотичній ноті звучали вірші та сценки у виконанні десятикласників Ликова А., Гончарової Д., Лелітко А.. Пісні воєнних років прозвучали у виконанні Дмитренко К. та Віннік М., Акопян Діани, ансамблю дівчат 4-х-8-х класів. Танець, у виконанні танцювальної групи «Енергія», схвилював кожного присутнього.

Оваціями увінчався виступ учня 7-А класу Фріза В.., який виконав пісню «Про ту весну».

Із заповіддю для молодого покоління прозвучав вірш у виконанні Недбайла М., учня 4-А класу.

Уся програма заходу була вдалою, пронизана духом патріотизму, відданості Україні. У цьому велика заслуга вчителя історії Васильчука О.П., керівників гуртків Фисак О.П., Недоцук І.С., Іногородської М.К., нашого постійного гостя Мікули В.В.

Пройдуть роки, століття, але вічний вогонь пам’яті не погасять вітри перемін, не зітруть роки.

Переглядів: 493 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]