Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Січень » 13 » Засідання педагогічної ради
18:41
Засідання педагогічної ради

11 січня 2017 року у Великолепетиській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбулося засідання педагогічної ради з чергою денною: «Наступність у роботі дошкільного закладу і школи, як умова забезпечення особистісно орієнтованого підходу до освітньо-виховного процесу», «Оновлення змісту діяльності Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 на основі розробленої моделі школи успішного учня у світлі Концепції Нової української школи»  

З першого питання з доповіді «Наступність у роботі дошкільного закладу і школи, як умова забезпечення особистісно орієнтованого підходу до освітньо-виховного процесу»  виступила заступник директора школи з навчально-виховної роботи Слабко Ж.М., з співдоповіддю «Адаптація першокласників для шкільного життя. Мотивація навчання» практичний психолог Смірнова О.А., виступили з досвіду організації навчально-пізнавальної діяльності першокласників та дітей старшого дошкільного віку вчителі 1-х класів Карякова О.А., Савіна Н.М., вихователь старшої групи Елоян О.В.

Наступність розглядалася у світлі реалізації першої фази Концепції нової української школи -  початком роботи початкової школи за новими освітніми стандартами на  компетентнісній основі ( передбачено проектом Закону України «Про освіту»)  – 2018 р.

У  доповідях, виступах, рішенні педагогічної ради акцептувалася увага на нових підходах до підготовки і проведення уроку як основної форми організації навчальної діяльності в умовах класно-урочистої системи у зв’язку зі зміненими  навчальними програмами відповідно до наказів МОН України від  05.08.2016 р. № 948 «Про затвердження змін до навчальних програм для 1-4 класів  загальноосвітніх навчальних закладів» та від 19.08.2016 р. № 1009 «Про внесення змін до наказу МОН України від 21.08.2013 р. № 1222».

На базі школи  організовано підготовку дітей до школи,  які з різних причин не відвідують дошкільний заклад. Важливе значенням  має введення  в штати Великолепетиського ясла-садка № 2 0,5 ставки логопеда.

При розгляді питання «Оновлення змісту діяльності  Великолепетиської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 на основі розробленої моделі школи успішного учня у світлі Концепції Нової української школи» з доповіддю «Соціалізація дітей та учнівської молоді в новому  освітньому середовищі» виступила заступник директора школи з навчально-виховної роботи Слабко Ж.М.  Керівники творчих груп презентували проекти ключових компетентностей.

Нова українська школа буде працювати на засадах  особистісно  орієнтованої моделі освіти. Педагогічний колектив школи буде здійснювати реалізацію Концепції Нової української школи шляхом: вивчення та запровадження вчителями особистісно орієнтованого та  компетентнісного підходів; розвитку здібностей, талантів і можливостей кожної дитини на засадах «педагогіки партнерства»;  наскрізного застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі та управління школою; формування виховного середовища з орієнтацією на загальнолюдські цінності; широкого застосування методів викладання, заснованих на співпраці (ігри, проекти (соціальні, дослідницькі), експерименти, групові завдання тощо).

                  Вступне слово директора школи                                             Виступ заступника директора з

                      Карпачової Г. Г.                                                             навчально-виховної роботи

                                                                                                                               Слабко Ж. М.

  

     Виступ з співдоповіддю практичного                              Виступ учителя 1-А класу Карякової О. А.

           психолога  Смірнової О. А.

  

        Виступ учителя 1-Б класу Савіної Н. М.                    Виступ вихователя старшої групи

                                                                                                             Елоян О. В.           

  

      Виступ керівника проекту "Спілкування                            Виступ керівника проекту "Матемаична

            рідною мовою" Єрмоленка О. О.                                          грамотність" Атаєвої Л. В.

  

   Виступ керівника проекту "Природничі науки                                      Виступ керівника проекту

               і технології" Харченко Л. В.                                                         "Про здоровя всерйоз"

                                                                                                                           Рогачова Ю. В.

  

Виступ керівника проекту "Соціальні і                                  Виспуп керівника проекту "Інформаційно-"

громадянські компетентності" Васильчука О. П.                        цифрова грамотність" Дзежик О. М.

Виспуп керівника проекту "Виховання на цінностях"

                  Недбайло С. М.

Переглядів: 572 | Додав: lepschool2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]